top of page
EPOKSIDNA SMOLA OBUKA.jpg

ЗОШТО ТИ ТРЕБА

INSTAGRAM

БЛЕНДЕР

Можеш ли да замислиш дека твојот Инстаграм може да расте без опсесивно преокупирање со тоа што следно ќе објавиш, како да создадеш содржина, како да ја дизајнираш, дали твојот Инстаграм Feed е добар, дали привлекуваш внимание, зошто повторно немаш следбеници и без илјадници други прашања и мисли кои ти поминуваат низ глава секогаш кога ќе се спомене Инстаграм.

 

 • Сѐ е е до тоа што ќе видиме и дали ни се допаѓа тоа што ќе го видиме.

 

Научи како да привлечеш внимание, научи како да бидеш на пиедесталот секогаш кога имаш нешто важно да кажеш, научи како да изградиш бројни следбеници и заедница со која ќе остваруваш пријатна и динамична комуникација.

 

Со привлекување на вистинските луѓе, многу лесно можеш твоите следбеници да ги претвориш во клиенти и да ја раскажеш приказната на прекрасен начин.

 

 

3382947.jpg

ОНЛАЈН ОБУКА

INSTAGRAM БЛЕНДЕР

АКО НЕ СЕГА, КОГА?

АПЛИЦИРАЈ ВЕДНАШ

Со привлекување на вистинските луѓе, многу лесно можеш твоите следбеници да ги претвориш во клиенти и да ја раскажеш приказната на прекрасен начин.

ПОДГОТВИ СЕ ЗА ПРОМЕНИ

About
INSTAGRAM BLENDER MARIJA MANEVA.jpg

Верувам дека социјалните мрежи не се создадени за да ни предизвикуваат стрес и фрустрации, напротив, создадени се за да ни помогнат да ја покажеме и поделиме со светот нашата автентична извонредност.

МОЛИВЧЕ.jpg
TEL.jpg

ДАЛИ

INSTAGRAM БЛЕНДЕР

Е ЗА ТЕБЕ

АКО НЕ СЕГА, КОГА?

EPOKSIDNA SMOLA OBUKA.jpg
 • Ако Инстаграм ти е предизвик, се мачиш со објави, следбеници, продажба, рекламирање,  тогаш оваа обука е за тебе.

 • Ако често ти недостасува идеја и инспирација за објави, се чувствуваш заглавено, никако да почнеш да го развиваш инстаграм, оваа обука е за тебе.

 • Ако бараш начин како да се издвоиш од другите, сакаш да изградиш привлечен визуелен бренд, но не знаеш како да направиш добри фотографии или графички дизајни, оваа обука е за тебе.

 

 • Ако имаш производ или услуга и сакаш да ги продаваш преку Инстаграм како канал за продажба или можеби си инфлуенсер во најава и сакаш да почнеш да заработуваш, оваа обука е за тебе. 

 • Ако не ги познаваш добро алатките за Инстаграм, не знаеш како да поставиш реклама и да ги следиш резултатите од твоите маркетинг активности, оваа обука е за тебе.

ШТО

ЌЕ НАУЧИШ НА ОБУКАТА

INSTAGRAM БЛЕНДЕР? 

МОЛИВЧЕ.jpg
СЛИКА.jpg

КРЕИРАЈ СОДРЖИНИ КОИ ПРИВЛЕКУВААТ

 

Еден од најголемите предизвици со коj многумина се соочуваат е прашањето -  Што да објавувам?

 

Разбирливо е понекогаш да ти недостасува идеја и инспирација, но ајде да застанеме само на тоа понекогаш

(а не секогаш).

 

Во овој модул ќе научиш како постојано да бидеш инспириран за креирање содржини, како секогаш да имаш идеи и како да имаш однапред планирани содржини за следниот месец!

И уште нешто, важен е континуитетот, но важен е и квалитетот, не е доволно само редовно и секојдневно да се објавува, многу позначајно е ШТО ќе се објавува!

 

Овој Модул ќе те научи како да креираш вистински ВИЗУЕЛЕН БРЕНД на Инстаграм.

 

instagram engagement marija maneva.jpg
МОЛИВЧЕ.jpg
СЛИКА 1.jpg

ПОКАЖИ НЕШТО ШТО СЕКОЈ САКА ДА ГО ВИДИ, КАЖИ НЕШТО ШТО СЕКОЈ САКА ДА ГО СЛУШНЕ

 

Раскажувај на начин што луѓето ќе сакаат да те слушаат и со нетрпение ќе ја очекуваат твојата следна објава.

 

Пишувај наслови кои го свртуваат вниманието на твоите следбеници, но и оние кои тоа ќе станат.

 

Креирај визуелно привлечни и суштински моќни содржини.

 

Единствено на овој начин можеш да изградиш лојална публика која те сака, почитува, лојална е и ги купува твоите производи/услуги.

Овој Модул ќе те научи како да креираш содржини кои имаа вредност, луќето ќе сакаат да ги делат, зачувуваат, лајкуваат.

Овој Модул ќе те научи како преку визуелните и текстуалните содржини да почнеш да ја градиш твојата лојална заедница.

 

МОЛИВЧЕ.jpg
СЛИКА 3.jpg

ЗГОЛЕМИ ЈА ПРОДАЖБАТА, МАКСИМИЗИРАЈ ГО ПРОФИТОТ

 

Целта на секоја социјална мрежа, па така и на Инстаграм е да ги поттикнува економските активности, односно да ја зголеми продажбата кај оние кои продаваат свои производи или нудат свои услуги.

 

Целта на она што ќе го научиш во првите три модули од оваа обука е како на наједноставен начин да стигнеш до она што е тема во четвртиот модул.

Претвори ги твоите следбеници во твои купувачи и клиенти.

 

Успешноста на Инстаграм се мери не по бројот на твоите следбеници, туку според бројот на оние кои се редовни твои купувачи или клинети.

Овој Модул ќе те научи како тој процент на следбеници кои стануваат твои купувачи и корисници на услуги постојано да расте и да се зголемува. Како да креираш одлични рекламни сетови кои навистина продаваат, но и како да постигнуваш продажби без трошоци за реклами.

МОЛИВЧЕ.jpg
СЛИКА 2.jpg

ПЛАНИРАЈ И РЕАЛИЗИРАЈ

 

Колку и да звучи логично, дека за што и да правиме треба однаред да имаме некаков план, верувајте дека најголем дел ова не го прават. Планот е основен и клучен за тоа дали ќе постигнеме успех на Инстаграм или не. Но она што исто така е клучно е да знаеме како да го направиме планот.

Овој Модул ќе те научи како да направиш добар план со кој постојано ќе го зголемуваш бројот на следбеници и ќе допираш до нова публика.

 

Овој модул ќе те научи како никогаш повеќе да не си го поставиш прашањето - Што денес да објавам?

 

Во овој модул ќе научиш како да направиш добар план со кој однапред ќе го планираш визуелниот дел, секогаш ќе имаш брилијантен текст и добро планирани и ефективни хаштагови.

 

 

МОЛИВЧЕ.jpg
СЛИКА 5.jpg

НАУЧИ ДА ГИ КОРИСТИШ НАЈПОЗНАТИТЕ ИНСТАГРАМ АПЛИКАЦИИ

(графички дизајн, креирање видеа, селекција на хаштагови, поставување текстови, реобјавување и сл.)

 

Овој Модул те учи како да го донесеш твојот Instagram feed до перфекција и како да изгледаш визулено привлечно.

Во овој модул ќе ти бидат преставени најдобрите бесплатни и платени апликации за графичко дизајнирање и креирање на различни видео и фотографски содржини.

Ќе научиш како да креираш совршено story, како да создаваш и поставуваш видеа, како да го развиваш твојот IGTV, како да дизајнираш интересни објави. Ќе дознаеш кои бесплатни извори на фотографии можеш да ги користиш.

Како да ги пронајдеш најдобрите хаштагви, како да поставиш текст според структура која ја сакаш, како да закажуваш објави на Instagram.

 

 • Основни елементи на Instagram

 • Како работи Instagram

 • Личен или Бизнис профил

 • Оптимизација на Instagram профил (био, слики, линкови)

 • Анализа на клучни зборови и трендови

 • Истражување и анализа на конкуренцијата

 • Креирање на идеален купувач

 • Анатомија на брендот

 • Креирање содржини кои продаваат

 • Примена на AIDA модел

 • Алатки и апликации за креирање на содржини

 • Автоматизација на објави

 • Ефикасна употреба на хаштагови

 • Инстаграм огласување

 • Сетирање на Instagram кампања

 • Call to action

 • Употреба на тагови

 • Креирање на видео содржини и IGTV

 • Соработка со инфлуенсери

 • Наградни игри како маркетинг алатка

 • Поставување на Instagram маркетинг стратегија за следните 6 месеци

 • Следење на Instagram аналитика

МОЛИВЧЕ.jpg
 • Сметаш дека немаш време за себе и твоите интереси

 • На Обуката гледаш како на трошок, а не како на инвестиција во себе, твоите способности, вештини и знаења

 • ​Ти се чини многу комплексно, а ти немаш трпение да научиш нови работи

 • Не веруваш дека можеш да заработуваш од твоето хоби и од твојот бизнис

 • Не веруваш дека токму ти можеш да  водиш успешен бизнис

Обуката се реализира преку 5 видео модули кои се составени од видео лекции, работни листови и прирачници.

 

Видео лекциите се снимени (не се во живо) и учесникот на обуката може да ги гледа неограничен број пати, во денови и термини кога нему му одговараат, без да ги наруши планираните секојдневни обврски.

 

Преку видео лекциите, работните листови и прирачниците, учесникот целосно се запознава со темите, ги усвојува потребните знаења и работи вежби кои му помагаат да ги примени знаењата на својот случај и да стекне индивидуално искуство.

По завршувањето на интензивниот период на обука, учесникот на обуката добива коучинг поддршка во период од еден месец, каде заедно со менторот ги разгледуваат поставените планови, градат стратегии, дефинираат планови за продажба и маркетинг, оптимизираат ефикасни алатки и ја следат реализацијата.

По завршувањето на овој период од два месеци учесникот добива СЕРТИФИКАТ за успешно завршена обука.

КАКО СЕ РЕАЛИЗИРА ОБУКАТА?

ЗОШТО ДА УЧИШ ОД МЕНЕ?

MARIJA MANEVA.jpg
МОЛИВЧЕ.jpg

Основач и сопственик на компанијата за дигитален маркетинг и визуелен дизајн Market Design Academy.


Повеќе од 18 години активно истражувам и работам во полето на медиумската продукција, дигиталниот маркетинг и визуелниот дизајн. Автор сум на повеќе прирачници од областа на дигиталниот маркетинг, претприемништвото и стратешките комуникации.

 

Како советник соработувам со компании од различни индустрии и работам менторски и коучинг програми за развој на старт ап бизниси.

 

Сертифицирана за  претприемништво и развој на бизнис вештини, дигитален маркетинг, коучинг на мали бизниси, NLP Practitioner.

Во својата професионална кариера сум работела на повеќе менаџерски позиции и сум раководела тимови и проекти.

Имам одржано повеќе од 50 обуки и работилници во земјава и регионот.

за ИГ.jpg

УШТЕ ЕДНАШ ДА РЕЗИМИРАМЕ

ШТО ДОБИВАШ?

EPOKSIDNA SMOLA OBUKA.jpg
Регистрирај ја твојата Email  адреса и добиј целосни информации за обуката или пиши ми на marija@marketdesignacademy.com

И ДОБИЈ ДЕТАЛНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ЦЕНАТА И ПОЧЕТОКОТ НА ПРОГРАМАТА

*информирај се за сите попусти и бонуси кои ги добиваш со посета на две или повеќе обуки

или пиши ми на marija@marketdesignacademy.com

 • Видео материјал кој можете да го гледате во секое време од било кој уред, без разлика на местото каде се наоѓате.

 • Презентации,  работни листови, прирачници и практични водичи.

 • Континуирана менторска поддршка во времетраење од два месеци.

 • Сертификат со кој се потврдува успешното завршување на обуката.

 • Бесплатни темплејти за Instagram кои ќе можеш сам да ги уредуваш. Твој Инстаграм, твоја приказна.

РЕГИСТРИРАЈ СЕ

СО ТВОЈАТА

EMAIL АДРЕСА

ОБУКАТА СЕ РЕАЛИЗИРА ВО СОРАБОТКА СО 

 WWW.MARKETDESIGNACADEMY.COM

bottom of page